7 Şubat 2009 Cumartesi

Meraklı Miniğin Hikayeleri 4

Tabaklar niye burada?
Meraklı Minik yine bir sabah, kahvaltısını edip günlük ev turlarına başlamış. Her zaman olduğu gibi ilk önce mutfağı ziyaret etmiş. O sırada annesi bulaşık makinasına tabakları koyuyormuş. Meraklı Minik önce şaşırarak ‘tabaklar niye burada’ dercesine annesine bakmış sonra da kuruyan çamaşırlara yaptığı gibi tabakları yerinden almaya çalışmış ama gücü yetmemiş. Bunun üzerine kapaktaki küçük su birikintisine uzanmış fakat su miktarı oynamak için yeterli değilmiş. Son çare olarak deterjan konulan kısmı gözüne kestirmiş ama uzanmış uzanmış, parmakları bir türlü oraya ulaşamamış. Yine kafasını kaldırıp annesine bakmış ‘ee, ben nasıl oynicaam ki şimdi bu makinayla’ der gibi henüz ne manaya geldiği annesi tarafından bile anlaşılamayan şeyler söylemiş. Sonra ev turu yaptığını hatırlamış ve koridora yönelmiş. O günden beri ne zaman bulaşık makinasının açıldığını duysa koşarcasına mutfağa doğru emekliyor ve makinanın içine bakmaya çalışıyormuş.

Bu yazıyı meleğimin bileği kırılmadan hemen önce yazmış ve fotoğraflamıştım. Daha fazla gecikmeyeyim, dedim. Bu çarşamba alçıyı çıkaracaklar. Son iki üç gündür rahat hareket edememesi dolayısıyla kızımın artık canına tak ettiğini farkettim. Bu akşam görülmemiş bir zıpırlıkla –ki kod adı MuniSe olan bir bebekten bahsediyorum, alçılı ayağıyla koşarcasına emekleyip ardımdan mutfağa geldi. Meraklı Miniğin Hikayeleri tüm hızıyla devam edecek gibi görünüyor:)

2 yorum:

  1. Canım severim ben onu minik meraklı melek:))tekrar geçmiş olsun...hikayelere devam:))

    YanıtlaSil
  2. Hadi bakalım bu alçı çıktıktan sonra MuniSe'yi tutabilene aşkolsun :)

    Bebeklerin bu bulaşık makinasına karşı olana ilgisi genetik kodlarında yazılı mı acaba? Mira'nın da elinden kurtarmak mumkun degil. Önce çatal kaşıkları çıkartabildiğini farketti. Sonra tabakları. Baktım olmuyor. Ben de mutfakta çocuk işçi çalıştırmaya başladım. Hemen önce bıçak vs gibi kesicileri çıkartıyorum makinadan sonra "Hadi ver kızım" diyorum. Alıp bana veriyor...

    Siz MuniSe bir kurtulsun şu alçısından o zaman görün şenliği :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails