18 Şubat 2009 Çarşamba

Birlikte Karar Verelim!

Hatırlarsanız epey bir zaman önce, bebeklerimizle oynadığımız oyunları yazıp paylaşabileceğimiz bir blog açma fikrini ortaya atmıştım. Fakat hemen ardından "Haydi Oynuyoruz" başlıklı bir site keşfettim. Her yaş grubuna uygun oyunların yer aldığı katılıma açık bir site. Bebeğinizle/ çocuğunuzla oynadığınız değişik bir oyun varsa siteye ekleyebiliyorsunuz. Sonrasında "Benimle Oynar mısın Anne?"nin aktivite linklerinin bu konuda iyi bir kaynak olduğunu gördüm ve aynı konuda bir çok site olmasındansa var olanlara katkıda bulunmak daha anlamlı olabilir diye düşündüğümden blog açma fikrini rafa kaldırdım. İki gün önce Sevgili Mummy’nin "Kırık Bacakta Son Durum" başlıklı yazıya gönderdiği yorumda bu fikrin akıbetini sorması üzerine ben de size sorayım, dedim. Bu konuda bir blog açalım mı? Böyle bir blogu katkılarınızla zenginleştirmemiz mümkün müdür yoksa bir süre sonra bütün iş, sıklıkla olduğu gibi blogu açanın üzerine kalır mı? Yeni oyunlar yaratmak konusunda yaratıcılığımızın sürekliliğine güvenebilir miyiz? Malum hepimizin adına insan yetiştirmek denilen çok mühim meşguliyetleri var.
Bu konuda sayfanın başında kısa bir anket sorusu göreceksiniz. 15 Mart 2009’a kadar oylarınızı gönderirseniz sevinirim. Sonrasında da sonuca göre hep beraber harekete geçeriz.

3 yorum:

  1. Ben hemen oyumu verdim bile:)Evet var olan oyun blogları çok hoş ben de çok faydalanıyorum ve Esra'nın Montessori grubuna üye oldum yeni..Ancak dediğim gibi bunları 2 yaşından önceki çocuklara uygulamak biraz daha yaratıcılık gerektiyor.. Bebeklere anlam ifade edebilecek daha basit oyunlar bulmak,bunları sadece tema olarak değil de daha somut olarak paylaşmak güzel olurdu diye düşünüyorum..Umarım bizim gibi düşünenler çoğalır da bu konuda da açılır bir blog diyorum şimdilik..
    Teşekkür ederim yorumumu dikkate aldığın için..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir fikir... ancak kurucu üzerine çok fazla sorumluluk düşüyor bundan kaçış yok...

    Bir de montessori eğitimi, benimle oynarmısın anne, ve aktivitelerini bloglarından yayınlayan annelerin (keo, pinik kus, kitubi...) sitelerinden gözlemlediğim kadar 1 yaş sonrası bu aktiviteler çok hızla değişmeye başlıyor. anladığım kadarı ile Erin ve grubu henuz 2 yaşına yeni giriyor olması lazım... Keo - Ceren'cim Mira'dan 6 ay kadar buyuk...

    Eksikliğini duyduğumuz dönem özellikle 0-12 ay... Ben katkıda bulunmak istesem bile, zamanın çok hızlı geçtiğini, Mira'nın bloguna bile istediğim kadar çok şey yazamamamı göz önüne alarak, kendi adıma çok uzun soluklu katkı sağlayabileceğimi düşünmüyorum. Kısa bir süre içinde yazacaklarımın da içeriği montessori eğitimi aktivitelerine veya benimle oynarmısın anne'deki aktivite günlüklerine benzer hale gelecektir. Bu durumda yeni yazacaklarımın da oralarda yer alması, hali hazırda o sitelerde bulunan birikim göz önüne alındığında daha uygun olacaktır gibi geliyor.

    Öte yandan daha küçük bir bebek annesi bu işe senin kadar gönül verirse süreklilik açısından çok güzel sonuç alınabilir. Ben de seve bir kaç yazı ile katkıda bulunurum.

    Benim önerim şu olacak... bir deneme yapalım.
    Herkes bir hafıza tazelesin... Öncelikle 0-12 ay arasında oynadığımız oyunlar ile ilgili birer yazı yazalım. Sen de bu işin fikir annesi olarak blogunda tum bu yazıların linklerini yayınla...

    Örneğin Keo - uçakla ilk seyahatini yapacağı zaman herkesin fikrini sormuştu. Güzel bir arşiv dosyası olarak not almıştım. bkz... http://www.keoszone.com/2008/04/bebekle-uak-yolculuu-eveett-bu-konuda.html

    YanıtlaSil
  3. evet bende banunun fikrini çok beğendim.En azından bir site oluşturulursa neler toparlanabilir ortaya çıkar.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails