4 Ocak 2009 Pazar

İkinci Bebişler Buluşması

Acayip karlı bir Ankara gününde, seneyi bitirmeden önce bir kez daha buluşalım dedik. Bu sefer akide şekerimiz Arda ve zarif annesi Burcu evsahipliği yaptılar. Bebişler biraraya geldiklerinde her birinin ne kadar büyüdüğünü daha da iyi anladık.

Kuzucuğum salona girer girmez son günlerde çok daha seri halde yapmaya başladığı emekleme işini etrafı tanıyalım faaliyetine çevirdi.



Mira ve annesi Burcu gelene kadar meleğim epey bir süre üç böceğin arasında tek çiçek olarak oturdu. Bir ara Çınar’la Arda arasındaki muhabbeti ben almayayım diyerek seyretmeyi tercih etti.



Bir süre sonra eline geçirdiği bazı oyuncakların sadece diş kaşımaya değil kafaya vurmak suretiyle ses çıkarmaya yaradığını da öğrendi ve ilk denemeyi de maalesef kendine en yakın bebişte,
Cıva Çınar’da yaptı.




Dans eden maymunu seyrederken kendinden geçti.



Mira’yla birlikte meraklı kızlar grubu olarak oyuncağın kendisi yerine kablosuyla oynamayı tercih ettiler.



Sonrasında da
Mira’nın annesi Banu’nun kucağında en süper oyuncak olarak gördüğü cep telefonunu incelemeye çalıştı bebeğim. Banu, Mira sayesinde edindiği tecrübeden olsa gerek cep telefonunu kaptırmamak konusunda çok başarılıydı.



Çınar’ın annesi Sermin’in şarkılarını hep birlikte pür dikkat ve zevkten dört köşe vaziyette dinlediler.



Hem şarkıyı dinlemeye devam edip hem de oturan boğamız muzip bakışlı
Yiğit’in kolunu tutarak “kaçırıyorsun, şarkı daha bitmedi” diyen hali çok şekerdi.



Şarkıların bitiminde Meleğim beğenisini Sermin’i alkışlayarak gösterdi.



Bu sefer biz anneler de hem bebeklerimizi hem de birbirimizi daha iyi tanımaya başladığımızdan olsa gerek daha fazla sohbet edebildik. Bu sohbet kısmı şahsen bana çok iyi geldi.

Bir sonraki buluşmanın ev sahibi biziz. MuniSe’min 24 Ocak’taki birinci yaş gününü hep birlikte kutlayacağız. Ne şanslıyız!

Bu güzel günün akşamında ne yazık ki kuzucuğumun burnu akmaya başladı. Yılbaşını hafif bir burun akıntısıyla geçirdik. Yeni yılın ilk günü evimizin bazı eksiklerini almaya gittiğimiz Bauhaus’da çok dikkat etmemize rağmen eve döndüğümüzde burnunun yanı sıra gözünde de akıntı başladı. Doktorunu arayıp hangi ilaçları almamız gerektiğini öğrendik. Bu ilk nezlesi hatta ilk hastalığı ve nezle başladığından beri her gece, üzerini açmadığından emin olmak ve nefesini kon trol etmek istediğimiz için beraber yatıyoruz. Gayet düzenli bir biçimde ilaçlarını almaya devam ediyor ama ne nezlesi durdu ne de gözündeki akıntı. Neyse ki iştahı ve keyfi yerinde. Sadece biraz daha fazla su içmek istiyor. Sanırım ağzı burnu kuruduğundan daha çok sıvı alma ihtiyacı duyuyor. Bir an önce bitse artık!

4 yorum:

  1. Çok geçmiş rda da aynı şekilde galiba salgın var.. Bizde burun akıntısı yanında öksürük de vardı ama 3 gündür ilaç kullandığımız için olsa gerek biraz azaldı.. neyse ki ateş, iştahsızlık ve keyifsizlik yok dediğin gibi.. Selin Hanıın doğum gününde görüşmek üzere... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok geçmiş olsun annesi. evet bu günlerde salgın var galiba. ben de öksürme ve nezle dolayısı ile ağzımda maske ile geziyorum. inşallah acilen şifa bulur minik.
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun Çiğdemcim. İşte engelleyemiyorsun bir şekilde hasta oluyorlar. İnşallah en kısa zamanda kendine gelir. Yeni buluşmayı ve doğumgününü heyecanla bekliyoruz. sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok sağolun. Valla bebekler ve tabii ki hasta da olacaklar ama bir taraftan burnunu silerken sanki ağlıyormuş gibi yaş içindeki gözlerini de silmek zorunda kalınca ve bana kurtar beni bundan der gibi melul melul bakınca... Neyse ki bu sabah itibariyle göz akıntısı durdu, nezlesi de azaldı.
    Burcucum Arda'ya da geçmiş olsun.
    Gorkicim maskeyle dolaşacak kadar özenli olduğun için seni tebrik ederim. Sana da çok geçmiş olsun canım.
    Sermincim, aman Cıvamıza dikkat et. Burcu'yla Gorki salgın olduğu konusunda haklılar galiba.
    Biz de heyecanla sizi bekliyoruz.
    Hepinizi öperiz, sağlıcakla kalın.
    ç.- s.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails