25 Aralık 2008 Perşembe

İstanbul Gezmeleri

İstanbul’da bayram ziyaretleri dışında kızım ve Gülannesiyle sadece üç yere gidebildik. İlki vardığımızın ertesi günü akşam üzeri saçlarımı kestirmeye gidişimizdi. Şimdi tabii Ankara’da kuaför mü yok diye soranlar olabilir. Elbette var ama sorun şu ki ben hiç birini tanımıyorum ve tanımadığım kuaföre gitmemek gibi ciddi bir prensibim var benim. İkincisi, içinde gidebileceğimiz en uygun Mothercare mağazasının yer aldığı İstinye Park Alışveriş Merkezi’ydi. Evden biraz geç çıkabildiğimiz için sadece bebek mağazalarının olduğu kısmı gezebildik. Yeğenim ve oğlu, üç gün önce 3. ayını dolduran kart sesli kibarım Denizhan’la da bir kez daha görüşmüş olduk böylece.











Fotoğraflarda gördüğünüz tokaları Gülannesi aldı kızıma ve hemen birini takıverdik. Ben başağrısı yaptığından kafamda toka filan tutamam, o yüzden de toka almak hiç aklıma gelmez.

Meleğim önce fazla gürültüden ve kalabalıktan biraz ürktü, sonra alıştı ve her zamanki gibi gülücükler saçarak meraklı meraklı etrafı inceledi. Mağazada hiç sesini çıkarmadan uslu uslu ayakkabıları ayağına sokup çıkarmama izin verdi. Genelde ayağında bir şey tutmaktan pek hoşlanmıyor.
Sonrasında uykusuzluğa dayanamayarak pusetinde bayılıp kaldı ve o sırada Denizhan uyandı.









Pusetlerinde biri uyurken, biri ağladım ağlıcam suratıyla bakınırken şahanelerdi.

Birlikte gittiğimiz son yer Ikea’ydı. Meleğimin ev içi güvenliği için Ayça’nın blogunda bahsettiği aparatları almak istiyordum. Ama ağırlıklı olarak oyuncaklar alıp çıktım. Ikea’yı da aynı dikkatle gezdi pusetinde ve gördüğü şeylere mutlaka ve her zaman dokunmak istediğinden elleri hep hareket halindeydi. Arada bir değişik bir şeye ellediğinde kafasını kaldırıp yüzüme baktı ve yeni bir şey keşfetmiş gibi gözlerini kısarak gülümsedi. Öğle yemeğini yerken kendinden biraz büyük (bilhassa yürüyebilen) çocuklardan gözlerini alamadı. Elbette orada da bir süre sonra (ama uzuuun bir süre sonra) yorgun düştü ve kasalara yaklaştığımızda uyumuştu. Bu yüzden kocaman gergedanın ve anneleriyle dolaşan yavru tilkiyle farenin “oynayalım mı?” sorusuna cevap veremedi. Artık bir dahaki sefere.

4 yorum:

  1. İstinye Parktaki Mothercare'e ben de bayram tatilinde gittim ilk kez. bayıldım resmen muhteşemdi... Ne güzel gezmiş Selincik, çok tatlı maşallah...

    YanıtlaSil
  2. ehe pusette uyurkenki o ciddi hali çok şeker

    YanıtlaSil
  3. ben de ikea gezmek istiyorum ama şimdilik zor. neden burada İKEA yok, anlamak zor...
    nice sağlıklı, mutlu yıllar...
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  4. mutlu yıllar :) 2009 da dilekleriniz gerçek olsun :) sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails