9 Haziran 2010 Çarşamba

Diş Macunu Mucizesi


Epey bir zamandır kızımın diş fırçalamak istememesi üzerine bir iki satır yazıp annelere akıl danışacaktım. Hani uzuuun ikna konuşmaları yapmadan, dişler üzerine piyasada var olan ve benim pek de beğenmediğim kitapları okumadan ve de en önemlisi oraya buraya çıkartma yapıştırmadan (Selin yapıştırdığı bütün çıkartmaları yerinden söküp sonra tekrar tekrar yeniden yapıştırmak istiyor da...) bu işe alıştırmanın bir yolu var mıdır acaba diye. Ama geçen hafta itibariyle hiç birine gerek kalmadı. Nasıl mı? Çocuklar için üretilen ve sevgili diş hekimimizin kendi yeğeni için de önerdiği, Umurcuğumun da çok memnun olduğunu belirttiği ( adı Ordu’nun O’suyla başlayıp Bursa’nın B’siyle biten) marka diş macununu alıp kullanmaya başladık ve diş fırçalamak bir anda mühim bir mesele olmaktan çıkıp akşamın en eğlenceli aktivitesine dönüştü. Hatta Selin abartarak hayal dahi edemediğim bir şeyi yapmaya, her öğünden sonra diş fırçalamaya başladı. Önceleri yutar tüküremez diye endişelenmiştim ama çok değil üçüncü fırçalamada ben söylemeden kafasını lavaboya uzatıp gerekeni yaptı.
2. Yaşını doldurduğunda rutin kontrole gitmiştik. Doktorumuz diş hekimine azılar tamamen çıkınca götürmemizin daha iyi olacağını söylemişti ve maalesef daha Ocak ayında ön dişlerinde lekeler başlamıştı. Hiç bir ilaç kullanmadığı halde. Resimlerin bazılarında çok bariz şekilde görünüyor zaten. Biz de beklemeye başladık. İkinci azılar çıkarken sadece iki gece 15-20 dakika huysuzluk yaptı. Sonrasında dişler ne zaman çıktılar, bilemedik. Geçenlerde kocaman bir kahkaha attığı sırada dişlerinin hepsini görme şansım oldu ve fark ettim ki ikinci azılar tamamen çıkmış. Bunun üzerine henüz diş hekimine gidemedik ama macun kullanmaya başladık. Lekeler de macun kullanımıyla birlikte inanılmaz derecede azaldı.
Önceleri “Sen! Sen! (yani ben ben)” diye kendini paralar, çok nadiren dişlerini bana fırçalatırdı. Macunla kendisi bir kez denedi ve benim fırçalamam daha hoşuna gitti. Artık macunu fırçaya koyar koymaz sırıtık yüz ifadesini takınıyor. Sadece bir kere, dişlerini böyle daha rahat görebildiğimi söylemiştim:)

Not: Biliyorum, fotoğraflar konuyla alakasız ama uzun zamandır bloga koymak istiyordum. Baktım uzuyor, bu yazıyı uygun buldum.

7 yorum:

  1. çiğdemcim ben markayı anlayamadım canım ama selindeki gelişmeye çok sevindim

    YanıtlaSil
  2. Ahhh aahhh Çiğdemcim bu diş fırçalamak mevzuu beni de çok bayıyor :( Üstelik Ardanin alt azisinda ufacik bir curuk bile olusmaya basladi.. fircaliyorum fircaliyorum oradaki siyah nokta gitmedigine gore curuk olmali, bilmiyorum.. ve evet on dislerinde lekeler var bizde de, dishekimine sordugumda demir lekesi 3 yasinda gelin ufak bir islemle onları yokederiz dedi.. Şu macunun tam dadını alıyım ben senden en iyisi ;) optum..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,
    Benim kızımda da lekeler var. Ben de iki gün önce diş macunu aldım. Bu lekelerin macunsuz çıkacağını düşünmüyorum. Hatta inşallah macunla çıkar diyorum kendi kendime. Demir ilacıyla ilgili olabileceğini duydum, dr'umuz onunla ilgisi yok demişti. Şimdi görüyorum ki siz de hiç ilaç kullanmadığınız halde lekeler çıkmış.

    YanıtlaSil
  4. büyükler için olandan mı yoksa çocuklar için olan mı anlayamadım yafu?? (macun)

    YanıtlaSil
  5. Serminciğim,
    Küçükler için olan diş macunu tatlım.

    Sevgili Zeynep,
    Demir ilacından kaynaklanan lekeler diş macunuyla çıkmıyor bildiğim kadarıyla. Bizimkinin lekelerinin dişlerinin pisliğinden kaynaklandığını düşünüyorum ben:) Bu yüzden iki-üç fırçalama da rengi değişti dişlerin:)

    Burcucuğum,
    Macunun adı O...-B. Gayet meşhur bir marka. Çocuklar için olanı. Yalnız demir hapı kullanımından kaynaklanan lekelere iyi geliyor mu bilemeyeceğim. Ama diş hekiminin ufak bir müdahalesiyle geçtiğini ben de duymuştum.

    Füsuncuğum,
    Çok sağol. O kadar büyük bir meseleydi ki benim için. Bir de ben yapacağım diye tutturup sadece fırçayı ısırmakla kalıyor, ağzında biraz tutup "taman, bitti" diyordu:))

    YanıtlaSil
  6. Bizdede aynı durum soz kunusuydu aynı macunu almıştım. Çok memnunum.ilk resim çok güzel :) sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Lekeler demir ilacından kesinlikle... Ben de istiyorum macuna başlamak ama sakızı yutan, macunu da yutar diye bekliyorum... Bu arada sen, sen (yani ben ben) diyen bir tek Nilsu sanıyordum:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails