5 Şubat 2010 Cuma

Selin'in Kitaplığından...-1

Taa Selin’in larenjit olduğu vakitler yazdığım yazıda demişim Selin’e alınan kitapları tanıtacağım diye. Nihayet başlıyorum. Bundan böyle her hafta bir kitabı tanıtmaya, Selin’in tepkilerini ve kendi yorumlarımı aktarmaya çalışacağım. Bu hafta bir istisna yaparak üç kitap seçtim. İlk kitap Meleğimin en sevdiği kitaplardan biri olduğu için listemizin de en başında bulunan T. İş Bankası Yayınları’ndan Ella Burfoot’a ait AYICIK ve BEN. Dostluk, büyümek ve sabır üzerine harika bir kitap. Küçük, sevimli bir kız çocuğunun bir çok şeyi birlikte yapabilmek için ayıcığının büyüyüşünü beklemesini anlatan, çizimleri çok net ve sade, renkleri yumuşacık bir kitap. Kapağı ciltli olmasına ve biraz büyük boy bir kitap olmasına rağmen Selin kolayca açıp tek tek sayfaları çevirebiliyor. Eline aldı mı defalarca okumadan :), bakmadan bırakmıyor. Bana da defalarca okutuyor ve her defasında dikkatle dinliyor. Hararetle tavsiye ederim.

İkinci kitabımız bütün kitaplarına benim de bayıldığım Debi Gliori’den. Yine T. İş Bankası Yayınları’ndan, KÜÇÜK TİLKİ PİKNİKTE. Masalların kötü kahramanı tilkiyi hiç bu kadar sevimli görmemiştik. Kitabın küçüklüğü ve kalınlığı küçücük eller için sayfaların çevrilmesini kolaylaştırıyor. Her sayfada neredeyse tek satır var. Selin o tek satırı okuttuktan sonra, uzun uzun resimlere bakıp anlatmamı istiyor. Pırıl pırıl çizimleri, Türkçe’ye aynı akıcılıkta çevrilmiş kafiyeli ifadeleriyle bence bütün çocukların kitaplığında olmalı.

Bugünün son kitabı YA-PA’dan. Aziz Sivaslıoğlu/Tayfun Barışkan tarafından hazırlanan ZIT KAVRAMLAR. Maalesef internette fotoğrafını bulamadım. Selin’in bu kitapla ciddi bir aşama kaydettiğini söylemeliyim. İlk Kitaplarım Dizisi'nin diğer kitaplarını bilemiyorum ama bu kitabı gönül rahatlığıyla öneriyorum.

6 yorum:

  1. Merhaba
    Oğluma hamileyken biz de onunla sürekli konuştuk ve kitaplar okuduk. Doğduğunda babasının sesini tanıyordu:).

    YanıtlaSil
  2. Bu "Küçük Tilki Piknikte"yi Ela da bana sizdeyken bulup okuttu. Cok sevdi. Ben de ona almayı dusunuyorum. Resimler de tam uydurmalık

    YanıtlaSil
  3. merhabalar..
    not aldım önerilerinizi devamını merakla bekliyor olucaz.alya'nın kütüphanesini şimdiden hazırlıyoruz çünkü:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. biraz önce ayça'nın sitesinde gördüm. bizim fotoğraflarımızı koymuşsun kapının üstüne. çok duygulandım. gelemedipim için de çok üzüldüm tekrardan. nice sağlıklı yaşlara cnm

    YanıtlaSil
  5. Merhaba,
    tanıttığınız kitaplara en kısa zamanda yakından bakacağız. Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ayıcık ve Ben, Zeynep'in elinden de düşmüyor.Tekrar çok çok teşekkür ederiz.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails