3 Şubat 2010 Çarşamba

Selin'in 2. Yaş Günü Partisi

Selin’in 2. yaşını Banu-Mira geçen hafta yurtdışında olduklarından 30 Ocak Cumartesi günü kutladık. Bir arada olmayı çok istediğimiz Emre Alp, Çınar ve Yiğit nezle, grip durumları sürdüğünden gelemediler. İlk gelen ve ilk giden sarı şekerimiz Arda oldu. Burcu’ya bir hoş geldiniz bir de güle güle dediğimi hatırlıyorum. Sanırım bu iki lafın arasında topu topu 20 dakika geçmiştir. Acısını çok uzatmadan bir başka oyun grubu buluşmasında çıkarırız, umarım.

Saat 11.00 civarı hemen hemen bütün konuklarımız gelmişti. Onları ilk önce sokak kapımıza astığımız yazıyla karşıladık. Eve girdikleri andan itibaren çocuklar ve peşlerinde anneleri, salonla Selin’in odası arasında mekik misali dolaştılar hatta Selin’in odası çok kalabalık oldu diye bir ara sallanan muzu getirip salonun ortasına koydular.
2-3 gün önce annelerden çocuklarının en sevdikleri fotoğraflarından birini göndermelerini istemiştim. Sağolsunlar hepsi hemen gönderdiler. Ben de fotoğrafta gördüğünüz bu duvar süsünü yaptım, doğum gününde de salonun kapısına astım. Bugünden itibaren artık Selin’in odasını süslüyor.
Bir başka doğum günü süslemesi, geçen yıl Brüksel’e gittiğimizde sevgili Leyla annemle şu blogta görüp çok beğendiğimiz kuşlardı. El sanatları becerisi, resim yeteneği, dikişteki ustalığı Meleğime de geçmiştir inşallah diye dua ettiğim sevgili Leyla annem, kuşları görür görmez harekete geçmiş ve bir çırpıda yaklaşık 10 tane kuş dikivermişti. Munisem avizeye asılı kuşlarla günlerce oynamıştı. Ankara’ya dönerken yanıma almıştım tabii:) Epey bir süre şöyle güzel bir dal aradım, kuşları üzerine yapıştırmak için. Nihayet 3-4 ay kadar önce ODTÜ’nün bahçesinde bir güzel dal buldum ama bu sefer de kafamdakini yapmak için vakit bulamadım. Ben de doğum gününü fırsat bilip avizelere astım hala orada duruyorlar:)
Doğum gününde flaşların üzerinde patladığı kişi Mavişim Zeynep oldu. Başındaki Mini tacı ve verdiği arrtizz pozlarıyla şahaneydi. Hediye paketinin üstünü kendi elleriyle süslediğinden olsa gerek, vedalaşıp Selin’e vermesi biraz vakit aldı:) Çocuklar hediye paketlerini hep birlikte açtılar. Seyretmesi çok eğlenceliydi.
Menümüz çok sevgili arkadaşlarımın katkılarıyla pek bir zengindi. Umurcuğum şahane limonlu kurabiyelerinden, Neslihancığım kaç haftadır nerede buluşacak olsak yapmasını istediğimiz o harika kabaklı patatesli kekinden, sevgili Güneş yaklaşık 1 saat içinde bitiveren leziz mercimekli köftesinden yapmıştı.
Banucuğumun zencefilli kurabiye evini ise anlatacak kelime bulamıyorum. Pastayı kestikten sonra çocuklar orasını burasını inceleyip oynarlar hem de pinçik pinçik kopararak yerler diye sehpaya koyduk evi. Ama maalesef pastanın hemen ardından çocukların hemen hemen hepsinin uykusu geldi ve hoşçakalın deyip ayrıldılar. Kurabiye ev de öylecene kaldı. Banucuğum, “parçalar iyice yapışsın diye tekrardan fırınlayınca biraz sert oldu” demişti ama kurabiye ev ertesi gün yumuşacık oldu. O akşam Selin önce üstündeki bir kaç küçük çikolata parçasını yedi. Ertesi gün de çatıdan bir küçük parça koparıp yedi. Sonra çok beğenip çatının öteki kenarını da kopardı. Kalanını da ekmek ağacı projesini kurabiye ağacına çevirerek kuşlara ikram ettik.
Pastayı Umurcuğumun tavsiyesiyle Pilita’ya yaptırdık. Adacığımın doğum gününde yediğimiz pastayı çok beğenmiştim zaten. Buradan Şekernaz Hanım’ın şahsında Pilita Pasta Evi’ne çok teşekkür etmek istiyorum. Gerek tadı gerekse üstünün süslemesiyle tam istediğimiz gibi bir pasta oldu. Pastayla ilgili görüşmeye gittiğimde gösterdikleri misafirperverliği de unutmak mümkün değil. Selin hala “paata, füf, pisi pisi, nam nam” deyip duruyor. Mumu bütün çocuklar teker teker üflesin diye defalarca yaktığımızı da ekleyeyim. Menü ve diğer detayları yemek bloguma yazdım.
Son olarak, bunu yazmadan duramayacağım. Bir kaç ay önce Teoman Brüksel’den Selin’in doğum günü için burada büyük marketlerde de bulunduğunu sonradan fark ettiğim Vinnie the Pooh karakterli masa örtüsü getirmişti. Ben de bunun üzerine bütün balon, duvar süsü, kağıt tabak, bardak, peçete gibi şeyleri bundan aldım. Ama heyhat! Bir gece önce masayı hazırlamaya başladığımda aradım, taradım, örtüyü bulamadım ve sonunda beyaz örtü kullandım. Örtüyü hala arıyorum desem:)

11 yorum:

  1. Çiğdemciğim,
    Elinin değdiği herşey gibi Munisemin doğumgünü partisi de harikaydı. Umarım daha uzun yıllar, bu güzelliklerin yeni yaşlarını böyle birlikte ve mutlulukla kutlarız...

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel bir gündü. Hersey için tekrar teşekkür ederiz. Cumartesi bekliyorum. Öptüm :)

    YanıtlaSil
  3. Selinin 2.yaşı kutlu olsun.Herşey çok özenli çok güzel.Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
    resimlerle yaptıgın süsleme ne kadar güzel olmuş..Ve kuşlar ve ev şeklindeki Banunun yaptıgı zencefilli kurabiye evi ne değişik ne güzel olmuş.
    Heep böyle mutlu güzel günler yaşasın limonlu turtanın güzel kızı.

    YanıtlaSil
  4. Çiğdemcim aslında saatime Arda uykusuzluğa ne kadar dayanabilecek acaba diyerekten bakmıştım gelirken ve giderken tam 45 dk kalabilmişiz sizde :) Bu 45 dakikanın 25 dakikası da Arda'nın daha çok evdeki kediyi yakalama çabalarıyla geçti :)

    Masa çok güzl görünüyordu dolayısıyla hiç erkenden bozmak istemedim ve tadına bile bakamadım ama eminim çok güzelmişlerdir :) Tekrar nice yıllara... (

    YanıtlaSil
  5. sevgili prenses ve annesi,
    biz sizi uzaktan takip edebildik bu sefer. halen evdeyiz.partiniz çok güzel geçmiş.herşey muhteşem. başta senin sonra da herkesin ellerine sağlık! en kısa zamanda görüşmek üzere.
    nice sağlıklı mutlu yıllar diliyoruz!
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  6. Herşey çok güzel olmuş ama ben en çok fotoğraflarla yapılan duvar süsüne bittim..
    Sağlıklı, nice yaşları olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Doğum günü kutlu olsun minik kızımızın:D Ne kadar da büyüdü annesi ya, hatırlıyorum da ilk sizi izlemeye başladığımda ayağın alçısı vardı kuşun... sevgiler, tebrikler tekrar:)

    YanıtlaSil
  8. nice mutlu yıllara..bol neşe,sağlık ve huzur dileklerimizle..öperiz..

    YanıtlaSil
  9. Herşey için tekrar teşekkür ederiz. Birkaç gündür Ela'nın nezle durumları ile ugrasıyorum ancak vakit bulabildim. Nice yıllara Munisem.

    YanıtlaSil
  10. merhaba. Doğum gününüz kutlu olsun. Nice sağlıklı yaşlarınız olsun hep birlikte.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlarım,
    Gecikmiş cevabım için özür dilerim. Son günlerde önce Selin sonra da ben biraz hastalandık. Selin neredeyse tamamen iyileşti ama ben yine kronik faranjitimle ve ağzımı kaplayan aftlarla uğraşmaya devam ediyorum. İçten tebrikleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Bana sanki çocuklarımızı hep beraber büyütüyormuşuz gibi geliyor ve acayip keyif alıyorum bu durumdan. Bana bu keyfi yaşattığınız için de ayrıca teşekkür ederim.
    Sizi ve kuzucuklarınızı öpüyorum,
    ç.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails