8 Aralık 2009 Salı

Geçen Hafta...


Aralık ayı ev dışı faaliyetlerimiz çarşamba günü MyGym’deki oyun saatine gitmekle başladı. Birbirini bloglardan tanıyan anneler olarak Meral ve enerji küpü tatlı kızı Melisa’yla tanıştık. Meral, Selin'i blogtaki fotoğraflarından tanımış. Melisa’yı yakalamam mümkün olamadı, fotoğraf çekemedim. Selin elbette yine trambolinden inmedi.

Cuma günü uzun zamandır tanışmak isteyip bir türlü biraraya gelemediğimiz üst kat komşumuz Leyla ve Meleğimden 3,5 ay küçük oğlu Ege bize geldiler. Selin ve Ege birbirlerine hemen ısındılar. İlk kez görüşüyor olmalarına rağmen ne oyuncağımı aldı kavgası yaptılar ne de kıskançlık. Daha önce yaşadıklarımızdan tecrübelenerek, Ege gelmeden önce oyuncaklarıyla oynamasına izin vermesi için Selin’e ricada bulundum, oyuncaklarının ve kitaplarının hiç bir yere gitmeyeceğini anlattım. Beni güzelce dinledi ve kafasını evet anlamında yukarı aşağı salladı. Sanırım artık gerçekten laf anlıyor. Misafirlerimiz gelince bir kaç dakika sessizce gözlemledi, Ege ne yapıyor diye. Baktı ki sakin bir çocuk, yanına yanaştı ve elini uzatıp yanağını okşadı. Ege’de hiç olumsuz tepki vermeyip okşamasına izin verince Meleğim rahatladı. Sonra alıp odasına götürdü. Yarım saat sonra Selin’in Ege’ye oyuncağını uzattığını fark ettim. Bu yaş çocuklarında görülmeyen bir şey oldu ve kısa bir süre için bile olsa birlikte oynadılar. Ege bizden ağlayarak ayrıldı.

Aynı apartmanda oturmanın faydaları, dün de biz Ege’lere gittik. Odasında oynayıp salonda dans ettiler. Meleğim, kendisinde olmadığı için uzun uzun kamyon, yarış arabası filan gibi oyuncaklarla oynadı.

Bir ara baktım bu sefer Ege Selin’in yanaklarını okşuyor. Bizimki durur mu? Hemen aynen okşamayla karşılık verdi. Ayrılırken biz söylemeden birbirlerine öpücük gönderdiler.

Cumartesi günü de sevimli ikizler Ilgaz ve Aral’a gittik. İkizlerin anne ve babasıyla daha önce ODTÜ’de karşılaşmış ve ayak üstü bebeklerden konuşmuş olmamıza rağmen tanışmamıştık. “Doğal ve Bilinçli Beslenme” e-grubuna üye olup, Tanal Çiftliği’nden sipariş verenler arasına katılınca –ki bu da başka bir yazının konusu- tanışmak kısmet oldu. Anneleri Nihal içi dışı bir, çok sevecen bir kadın. Hemen kaynaştık. Kendi oyun gruplarının buluşmasına bizi de davet ettiğinde önceden tanıştığım Sibel ve oğlu Can, Güliz ve oğlu Doruk’un da geleceğini biliyordum. Maalesef uzun zamandır görüşmediklerinden çocuklar birbirlerini unutmuşlar.

Burada da doğal olarak arabalar ve kamyonlarla oynadı Munisem. Bir ara evde tam 9 çocuk vardı. Oyun grubundan ziyade kazara aynı salonda toplanmış küçük insanlar olarak kafalarına göre takıldılar. Uyku vaktimizi epey geçirerek eve döndük. Yorulmuş olacak ki iki saatten biraz uzun süren bir uyku keyfi yaptı.

Bu arada, banyo vakti geldiğinde isyan etmeye devam ediyor, diğer taraftan bıraksam plastik havuzda saatlerce oynayabilir. Kafasına su değmediği müddetçe sorun yok. Bu konuda hangi yöntemleri denediğimi ve işe yarayıp yaramadığını başka bir yazıda anlatacağım.

3 yorum:

  1. Cigdemcim cok hos geciyor gunleriniz.Calısmıyor olmanın hakkını vererek Selin'le cok kaliteli zamanlar geciriyorsunuz.Banyo siperliğinin de işe yaramamasına üzüldüm.Öpüyorummm

    YanıtlaSil
  2. Cigdemcigim, su sampuan kalkani da yaramadi mi ise? Bu arada munisemin son fotosuna bayildim. Kirmizi nasil yakismis kar taneme. Pek ozledim sizi ya...

    YanıtlaSil
  3. tatlim,
    biz hemen heemn her gun banyuuuu yapiyoruz:) biara kesinlikle yapmak istemedi ya da soyle diyeyim yapmak istedi ama asla kafasina su koymdurmadi..neticede, aglaya aglaya o kopukler akitildi.
    sonra bir gun: babasi kafasini geri yatirmayi anlatmak yerine kendinde gosterdi ama defalarca ve kendisinden suyu dusla akitmasini rica etti.
    son oldu. simdi kafasini geri yatirarak kopuku akittiriyor..

    ona yapmasini isteyebilirsin..
    ahh nihale gidebilmeyi o kadar cok istemistim ki:(( cok uzuldum kacirdik:(

    benim de gozumde tutuyorsunuz kizlar yaa..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails