13 Eylül 2009 Pazar

Şahane (!) Üçlü: Burun akıntısı, Ateş, 2. Azı Dişleri

Salı günü akşam üzeri başladı Meleğimin burun akıntısı. Önce burnunun sol tarafı yarım saat sonra da gözü. Doktoru Namdar Bey’i aradım, alerji de olabilir deyip At...x şurup verdi. Takip eden yarım saat içinde akıntısı durdu ve bu şurup uyku getirdiği için Meleğim hemen uyudu. Sabah kalktığımızda öyle mayhoş ve dokunaklı bakıyordu ki. Ateşini kontrol ettik, 39.1. Amanin diyerek yine doktoru aradım. Bu sefer 1 ölçü Ca...l şurup verdi. Şurubun etkisiyle ateşi 38.0’e düştü ve öğlen uykusuna yattı. Tam 3,5 saat uyudu. Uyandığında cayır cayır yanıyordu ve ateşi 40 dereceydi. Hemen I..fen şurup verip ılık duşun altına soktum. Bir yandan ateşini ölçüyor bir yandan da ağlamasına dayanmaya çalışıyordum. Neyse ki Teoman imdadıma yetişti ve yaklaşık 15 dakika içinde ateşini 37.8’e düşürmeyi başardık. Duş iyi gelmiş olacak ki ateşi de düşünce yine gülücükler saçmaya başladı. Akşam yatmadan önce yine yarım ölçek I..fen şurup verdik ve yatağımızda yatırdık.
Gece saat 02.00 civarında canı çok fena yanıyormuş gibi ağlayarak uyandı. Ağlaması bağırtıya dönüşünce “Aman ne şahane bir zamanlama, diş sancısı bu” deyip ve her türlü yanlışlıkla ısırılma riskini de göze alıp Pansoral sürdüm damaklarına. Zaten günlerdir bir salya bolluğu vardı. Neredeyse bütün gün önlükle dolaşabilir, o kadar yani. Tahminimiz doğruymuş. Alt çenenin sol tarafında ikinci azı dişi yeri fena halde şişmiş vaziyette. Diğer taraflarda şişmeye başlamış ufaktan. Bakalım diğer dişler çıkarken neler olacak? Bir süre kucağımda hafifçe sallayıp doğduğu ilk günden beri onu çok rahatlatan ve en son 8 aylıkken söylediğim, kendi uydurduğum ninnimsi şeyi söyledim. Hemen sustu ve başını omuzuma koydu. 10 dakika sonra yatağa yatırdığımda arkasını dönüp uyudu. Gece ara ara yaptığımız kontrollerde de ateşi düşük çıkınca bir oh! çektik.
Ertesi sabah neşesinin doruklarında uyandı. Yine Pakize’nin peşinden “zize zize” diye koşarken aniden döndü “annne anne” diyerek yanıma geldi, komodinin üzerinde duran selpak paketindeki mendilleri çıkarıp bir tanesini bana verdi, henüz dolu paketten sadece bir tane çekip alamıyor:) Mendili alıp yüzüne baktım ve anladım. Bebeğimin burnu akıyordu. Kafasını mendile doğru uzattı, güzelce sildim. Artık her şeyi anladığı gibi çoğu zaman nerede ne yapılması gerektiğini de biliyor, daha önceden ona söylememiş, göstermemiş olsak bile.
Meleğimin ateşi bir daha çıkmadı, burun akıntısı da hafifledi ama bitmedi maalesef ve korkarım sıra bana geldi. Üç gün önce gece yatarken hafiften başlamıştı zaten. Sabah burnum tıkalı, boğazım tırtık tırtık ve halsiz kalktım. Boğazım nispeten daha iyi ama burnum fena, bir de şu sinüzit belası olmasa...Bu kadarla kalsa, fazla abarmadan atlatabilsem ne iyi olur.

Not: Fotoğraf geçen ay Ayvalık'ta, arkadaşımız, Selin'e denizde su balesi yapan, birlikte bahçe sulayan sevgili Özlem ablası tarafından çekildi.

11 yorum:

  1. ÇOK GEÇMİŞ OLSUN... ÇOCUGU HER HASTALAGINDA ATEŞ ÖLÇER ÜZERİNDE 40'I GÖREN BİR ANNE OLARAK NASIL ŞEYLER YAŞADIGINIZI ÇOK İYİ TAHMIN EDIYORUM.EN KORKDUGUM VE NEYAPARSAM YAPAYIM SAKİN KALMAYI BAŞARAMADIGIM BİR ŞEYDİ ATEŞ AMA ZAMANLA ONDA ALISILIYOR VE TECRÜBE SAHİBİ OLUNABILIYORMUS.

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun.
    azılar zorlu çıkıyor demek.

    YanıtlaSil
  3. Çok geçmiş olsun,sende dikkat et kendine.

    YanıtlaSil
  4. İkinize de çok geçmiş olsun. Annelik sogukkanlılık istiyor resmen. Sen de böyle atlatmışsındır umarım.

    YanıtlaSil
  5. Aman güzel kar tanemize birsey olmasın. Biz onun hep gülücükler saçmasına alışkınız. Güzel kızım, hiç ağlamasın. Bu arada kar tanemize pastel tonlarının çok yakıştığı kararına vardık. Pastel maviler, yeşiller bir bebişe bu kadar mı yakışır...
    Sevgiler
    Umur & Ada

    YanıtlaSil
  6. Diş acısı ve burun akıntısı -üsye- biraraya gelince boyle anlar yasanıyor.Anneli kızlı çok geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  7. geçmiş olsun çiğdemcim. biz de aynen salı gecesi ateşlendik ama ben top havuzundan şüphelendim. ishal de üstüne cabası. şimdi sırayla hepimiz hastalandık. öptük akıllı bıdığımı.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Prima Rima,
    Biz Selin'de 40 dereceyi ilk defa gördük. Yapı olarak ateşlenen bir bebk değil. Bu yüzden çok şaşırdım, sonra okuduklarım aklıma geldi. En son doktoru arayıp teyid edeyim istedim. Neyse ki bir daha da çıkmadı ateşi.

    Sevgili Şule-Bile's Mum,
    Çok tşk.ler. İlk azılar a bu kadar büyük bir şey yaşamadık ama ikinciler çok zorlayacak gibi görünüyor. gelişmeleri yazarım.

    Sevgili Güneş,
    Çok sağol. Elimden geldiğince dikkat ediyorum ama her şey benim elime bakınca dinlenmek hiç mümkün olmuyor. Şuraya iki satır yazmak bile bana iyi geliyor halbuki ama vakit yok!

    Esracığım,
    Aynen öyle oldu. Zaten bir olay olduğunda hemen buz kesilip olayın dışına çıkan ve şimdi ne yapmalıyım diye hızlıca düşünen biriyimdir. Kolay telaşa düşmem, ortalığı da telaşa vermem. Sakince önce şurubunu verdim sonra doktoru ve ardından Teoman'ı aradım. Duşun altında ılık su vücuduna değdikçe ağlayışına dayanmak biraz zor oldu tabii!
    ç.

    YanıtlaSil
  9. Canım Umurcuğum,
    Kar tanen çok iyi. Zaten ateşi düşer düşmez hemen o güler yüzlü haline geri döndü. Renklere gelince, çok tşk. ederiz. Bütün bebişler öyle saf ve masumlar ki ne renk giyseler hepsine çok yakışıyor.
    ç.

    Sevgili Meral ve Melisa,
    Çok tşk.ederiz. Bu mevsim daha dikkatli olmak gerek sanırım.

    Serminciğim,
    Valla ben de trambolinin tam üstünde son hızla çalışan havalandırmadan şüphelendim hatta uyarıp biraz kısmalarını istemiştim. Tek sebep o değildir herhalde ama etkisi olmuştur diye düşünüyorum. Bilirsin, Selin kolay kolay hastalanmaz, ateşlenmez çünkü. Size de çok geçmiş olsun. Cıvamı öp bizim için ltf.
    ç.

    YanıtlaSil
  10. aman çok geçmiş olsun annesi. mevsim dönümlerinde ben de ne yapacağımı şaşırıyorum. diş zor iş, Allah kolaylık versin.
    geçmişler olsun tekrar.
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  11. geldimi hepsi bir gelir zaten biz 10 gündür öyleydik ama şimdi daha iyiyiz ..sizede çok geçmiş olsun sevgiyle sağlıkla kalın:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails