4 Mart 2009 Çarşamba

Sarı Şeker'in Doğum Günü

İki gün önce söz verdiğim gibi bugün de Arda’nın doğum gününden bahsedeceğim. Ardacığım ona taktığımız adın hakkını veriyordu ve gerçekten çok şekerdi. Ah, bir de diş çıkartma sıkıntısı olmasaydı. Diş sıkıntısı o kadar fazlaydı ki bir süre sonra doğum günü çocuğu olmasına rağmen fazla duramayıp uyumaya gitti.

Burcu’nun ve annesinin ellerine sağlık, doğum günü sofrası lezzetli kurabiyeler, tuzlular, keklerle doluydu. Bu noktada mercimek köftesinden bilhassa bahsetmem gerek çünkü gerçekten şahaneydi. Sarı şekerin pastası Mira’nın pastası gibi gayet hafifti. Kuki’nin bilhassa süsleme işini iyi bildiğine kanaat getirdim.

Günün en popüler oyuncağı arabaydı. Sırayla bindiler ve bu duruma hiç biri itiraz etmedi. Günün en şahane hareketleri sakinliğiyle meşhur kızımın tatlı Mira’yı kündeye getirmesi, meme emerken fotoğraflarını çekmek istediğimde Emre’nin annesinin bluzunu tutup memesini kapatması, Çınar’la Eskimolar gibi burunlarımızı birbirine sürtüp gülüşmemiz, ağır abi Yiğit’in emeklemek yerine ısrarla ayakta durması, Selin'le Çınar'ın mama sandalyesinden sarkan kırmızı topları laboratuarda deney sonucu bekler gibi büyük bir ciddiyetle izleyişi, Emre’nin Mira’yı uzuun uzun öpmesi, Arda’nın diş sancısına rağmen, Selin’in “oynayalım mı?” çekiştirmelerine sevimli sevimli bakıp gülümsemesi...Anlatmakla bitmez. Çünkü bebişlerin biraraya her gelişleri aslında baştan sona film gibi yaşanıyor.

Sırada ağır abi Yiğit’in doğum günü var ve maalesef biz o tarihlerde hala Brüksel’de olacağımızdan katılamayacağız. Hemen ardından gelen Cıva Çınar’ın doğum gününe yetişebilmeyi umuyoruz. Bakalım...

2 yorum:

  1. cigdemimmmmmmm
    unutmusum ben emreyi hakikatten memişi kapadı dimi:))
    ilahi..

    brukselden isteyeceklerimiz icin hicbir arastırmada yapmadım:(uff uff ne zaman donecexiniz allah kısmet ederse?

    YanıtlaSil
  2. Sibelcim, gmail uzantılı mail adresine mesaj atmıştım. Galiba almadın. Banu'dan rica ederim seni mesijın içeriğinden haberdar eder. Şimdilik 14 Mart'ta döneceğiz gibi görünüyor. Bir isteğin olursa ltf. yaz. Bu cuma alıvereyim hemen.
    Öperiz,
    ç. - s.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails