11 Ocak 2009 Pazar

Tarçınlı Kurabiye

Hafta sonu bir şeyler pişirme zamanıdır diye düşünürüm hep. Kurabiye, börek, çörek, kek filan. Gerçi çalışıyorken böyleydi, artık her gün yapma şansım var ama bu sefer de vaktim yok maalesef. Bu tarifi İstanbul’da ablamın bir ahbabının işyerinde yedim. Hemen de tarifini istedim, tarçınlı herşeye bayılırım çünkü. Bayramda yaptık ve misafirlere ikram ettik. Yapımı çok kolay ve kısa sürede pişiyor.
Malzemeler: 3 su bardağı un, ½ su bardağı şeker, ¼ su bardağı pudra şekeri, 1 yumurta, 175 gram margarin, 1,5 yemek kaşığı tarçın
Yapılışı: Bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurdan küçük parçalar kopararak ister elinizle ister kalıplarla şekil verin. Yağlanmış fırın tepsisine koyup önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca 1’er yemek kaşığı pudra şekeri ve tarçın karışımını kurabiyeler sıcakken üzerine serpin.
Tarifin orijinalinde pudra şekeri ½ su bardağı ama ablamla fazla tatlı olur diye düşündük ve ¼ su bardağı koyduk ve tadı gayet güzel oldu. Benim gibi kurabiyeleri bile fazla tatlı sevmeyenlere bu ölçüyü tavsiye ederim. Afiyet olsun!

3 yorum:

  1. AA ne güzelmiş. bir dahaki buluşmaya bundan yapsan ne güzel olur :-)
    imza. senin kıza öpücük gönderen bir anne :-)
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  2. aa ben buraya yorum yazdım kardeş yok olmuş? bu kurabiyenden bir sonraki toplantıya yapar mısın demiştim ama :-)
    öpüyoruz anne ve kızını...
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  3. Gorkicim,
    Valla aklımdan geçeni okumuşsun. Ben de mail atıp bu kurabiyeyi yapayım mı cumartesiye diye soracaktım.
    Bizde 10.ayını kutlayan ağırbaşlı Yiğit'imizi ve annesini öperiz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails