30 Kasım 2008 Pazar

İlk bebişler buluşması

Dün Banu ve Mira’nın evsahipliğinde ilk bebekler buluşmamızı gerçekleştirdik. İlk defa babası yanımızda değilken kızımla birlikte arabayla bir yere gittim. Araba koltuğunda sakin sakin oturup uzun uzun etrafı seyretti ve sonunda uykuya daldı. Neden? Arabaya binen her çocuk en geç 5.dakikada uyur sözünün doğruluğundan sanıyorsanız yanılıyorsunuz, çünkü Ankara’yı hala iyi bilmediğimden Banu’lara Haymana üzerinden gidip kendimi aştım:) Neyse, bence bu hiç anlatılmayacak bir hikaye olarak kalsın.
Bebeklerimiz aşağıda göreceğiniz gibi çok şahanelerdi. Arada sırada birbirleriyle ama daha çok kendi kendilerine oynadılar. Birbirlerini seyredip, dokunarak tanımaya çalıştılar. Benim sadece bir iki satırını hatırladığım hatta bazılarını hiç bilmediğim – ki mutlaka ve en kısa zamanda öğrenmem gerekiyor - Çınar'ın annesi Sermin’in söylediği çocuk şarkılarını, Meleğim gülücükler saçarak büyülenmiş gibi dinledi. Sermiiiiin, lütfen duy beni! Sırayla mama sandalyesinde mamalarını yediler. Biz anneler her zamanki bebek muhabbetlerini yaptık ve en yakın zamanda tekrar buluşalım dedik.
Bebeğim eve döner dönmez uyudu. Akşam üzeri uyanıp her zamanki gibi meyvesini yedi, oyuncaklarıyla ve babasıyla oynadı. Ben yemek hazırlarken mutfağın kapısında, mama sandalyesinde oturup bana uzun uzun bugünü anlattı. İki lafının arasında gülerek attığı çığlıklardan gününün çok keyifli geçtiğini anladım. Bu vesileyle başta Banu ve Mira olmak üzere annelere ve bebişlere teşekkür ederim.

5 yorum:

  1. Çok güzel bir gündü. Arda da eve gelince öylesine yorulmuştu ki hemen uykuya daldı :)

    YanıtlaSil
  2. biz de size teşekkür ederiz. tanıştığımıza memnun olduk!
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  3. Asıl biz size, Haymana üzerinden evimize ulaşabildiğiniz için çok teşekkür ederiz. Telefonda "oradan biraz zor tarif ederim sen en iyisi bir benzinliğe Ankara yolunu sor, o yola çıkınca konuşalım" dedim ya sana, aklıma geldikçe gülümsüyorum.

    Güler yüzlü uslu Selin'i çok sevdik. Benim cadı Mira'mın ondan örnek alacağı çok şey var. En kısa sürede görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  4. Kızının güler yüzlülüğüne hayran kaldım. maşallah hep güldü hep güldü. çok şeker maşallah.

    YanıtlaSil
  5. Bloglarınızdaki bebeklerimizle ilgili tespitleriniz o kadar doğru ki. Eve gelir gelmez tek tek fotoğraflarını gösterip 'bak bak! Ne şekerler dii mi?' diye eşime anlattım. O kadar çok anlatmışım ki şimdi mesela Arda dediğimde sarışın 'dedeeedeeedede' bebek, Çınar dediğimde ha şu çapkın bakışlı, Yiğit dediğimde ağırbaşlı küçük adam diyor. Mira'ya da cilveli şirine adını taktık. Emre ise Bay Enerji adını aldı. Hepsi dünya tatlısı, maşallah.
    Ne güzel, her birinin büyüme maceralarına tanıklık edebileceğiz hep birlikte. Sizlerle tanıştığıma hakikaten çok memnun oldum.
    Sevgiler,
    ç.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails