24 Temmuz 2009 Cuma

18 Ay! Dile Kolay!

Arayı hızla kapatmaya söz vererek günün anlam ve önemine binaen yazdığım yazıyla huzurlarınızdayız, yeniden ve uzun bir aradan sonra.

Efendim, 2 Temmuz’dan itibaren Ağustos ortasına kadar tatilde olacağımız için 18.ay doktor kontrolüne 1 Temmuz’da gittik. Ben boy, kilo gibi değerlerden bahsetmeyi pek sevmem. Kimi çocuk hızla uzarken kimisi minyondur, kimisi çok zayıfken kimisi biraz şişmandır ama hepsi sağlıklı, hepsi dünya tatlısıdır. Doktorumuzun, Selin’i ilk götürdüğümüzdeki kilo durumuna atıfta bulunarak ‘çok iyi büyüttük bu tatlı kızı’deyişindeki gurur ve iç rahatlığını mutlulukla paylaştım, o gün. Kolay değil 50 cm. ve 2,940 kg. doğmuştu Meleğim. Doğumda kaybettiği 300 gr.’ı ancak 1 ayda geri alabildi. Emmeye çabuk alışıp çabuk yorulan ve hemen uyuya kalan bir bebekti. Emzirmeye devam edebilmek için sürekli uyandırmaya çalışırdım.

O günden bugüne boyu 85 cm. kilosu da 11,500 gr. oldu. O artık, kendi kendine oyun kurabilen, 11 aylıkken bilgisayara ‘isisaya’ diyerek hepimizi şaşırtan ve bugün kelime hazinesinde bazıları tam bazıları yarım 50’ye yakın kelime olan, ne yapacağını daha önceden göstermediğimiz halde 2 kelimelik komutları yerine getirebilen, şahane çatal kaşık kullanan, 10 aylıkken kendi kendine bardağından su içmeye başlayan ve bugün küçük pet şişelerden bile dökmeden su içebilen, kısa basamaklardan kenara tutunarak çıkabilen, çocukları bebekleri severken yanaklarını ciciş ciciş diye okşayarak seven, altını değiştirdikten sonra bezini alıp çöpe atan, kedileri gördüğünde sevinçten çığlık atıp yanına çağıran, fesleğen yapraklarına ellerini dokundurup sonra da yanındakine elini koklatan, 1 ay önce çıkardığı 4 köpek dişiyle toplam 16 dişi olan ve unuttuğumuzda bize hatırlatarak her gece dişlerini fırçalayan (aslında fırçaladığını zanneden), yediğimiz içtiğimiz her şeyin tadına bakmak isteyen, son 1,5 aydır koltuk veya yataktan kendini geri geri kaydırarak inen, ev veya cep telefonum çaldığında gülerek koşar adımlarla bana getiren, yediği yemekten memnun olunca dudaklarında kocaman bir gülümsemeyle teşe (teşekkür ederim) diyerek yanağımı okşayan ve bugün itibariyle tam 18 aylık olan, şeker mi şeker bir kız.

10 yorum:

  1. Çiğdemcim... ne zaman doğdular, ne zaman çocuk oldular diye şaşkınlık içerisindeyim. Selin'nin bir buçukuncu yaşı kutlu olsun... iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  2. Çiğdem özledim çok.. Selinin ifadesi tamamen değişmiş, çok büyümüş.. tatil çok yaramış miniğime ama daha fazla foto koysan??

    YanıtlaSil
  3. Selincigim,
    Iyi ki dogdun, iyi ki varsin kar tanesi. Nice nice 1.5 yaslara. Umarim bir gun sen, Ada, Mira ve Zeynep'in birbirinden guzel dort genc fistik oldugunu gorecegiz. Guzel yanaklarindan opuyoruz seni... Biz sizi ozledik bu arada. Iyi tatiller..
    Sevgiler
    Umur & Ada

    YanıtlaSil
  4. maşallah Çiğdemciğim, maşallah. yazını okurken yaşadığın gurur o kadar güzel hissettim ki:) güzel bebeğimiz abla olmuş. ben birkaç ay önce tanidim Selini, ve o kadarcık sürede ifadesinin bu kadar değiştiğine inanamadım; abla olmuş artık zarif fıstık.
    çok öpüyorum kuzuyu, iyi tatiller size de
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. nice sağlıklı güzel günlere annesi.. maşallah...
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil
  6. hay maşallah diyeceğm başka birşey de demeyeceğim çiğdemcim. ne mutlu ne mutlu ne güzle şeyler başarmış..

    YanıtlaSil
  7. masallah,cok kıymetli bu zamanlar-donum noktaları- degil mi:) operim sekerimi,
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Banucuğum,
    Ben de aynı şaşkınlıkla yazdım bu yazıyı. Bir gün bir bakacağız, kreş, anaokulu filan derken üniversiteler bitmiş, evden uçuyorlar. Eminim biz o zaman da birbirimize "ne zaman büyüdüler, ne zaman oldu bütün bunlar" diyor olacağız. O günleri sağlıkla, huzurla ve muhabbetle görebilmemiz dileğiyle...

    Burcucuğum,
    Valla ben de çok özledim. Aynı yüz ifadesi değişimlerini bütün bebişlerde görüyorum ben. Öyle hoşuma gidiyor ki büyüdüklerine tanık olmak. En kısa zamanda daha fazla foto koyacağım inş. Çok öperim.

    Umurcuğum,
    Çok tşk. ederim. Biz de sizi çoook özledik.
    Çook öperim.
    ç.

    YanıtlaSil
  9. Evinciğim,
    Gurur konusunda haklısın ama daha ziyade şaşkınım ben. Her gün başka bir şeyle şaşırtıyorlar bizi. Ben de Efe kuzuyu çok öperim.

    Gorkiciğim,
    Sağolasın. Bahsettiğin o sağlıklı günlerde birlikte olmak dileğiyle,Seni ve ağır abimizi çook öperim.

    Serminciğim,
    Çok haklısın. Diyecek başka bir şey yok çünkü hızla büyüyor, öğreniyor, gelişiyor ve değişiyorlar. Bize de seyretmek, kayda geçmek ve mümkün olduğunca tadını çıkarmak kalıyor.
    Cıvamı ve Seni kocamaaan öperim.

    Sabahnurcuğum,
    Hem de ne kadar kıymetli zamanlar ama çoğu vakit farkına varamadan geçiyor. Farkedilince de işte benim gibi heyecanlanıp iki satır yazıveriyor insan. Ben de hem senin hem de biriciğinin yanaklarından öperim.
    ç.

    YanıtlaSil
  10. maşallah diorum güzel kızınıza.
    -daha önce göstermediğimiz halde- ifadeniz bazen benim de gözüme takılanlardan.nerden de biliyorlar diye insan hayrete düşüyor.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails