24 Mart 2009 Salı

Her Yiğidin Bir Yoğurt Yiyişi Vardır!

İlk kez 5,5 aylıkken vermeye başlamıştım sebze çorbasını. Havuç ve patatesten oluşan püremsi şeyi ayıla bayıla yediğini görünce çok sevinmiş, yanında da biraz yer mi acaba diye kaşığın ucuyla yoğurt vermiştim. O oldu, uzun bir süre çorbanın yanında yoğurt değil yoğurdun yanında sebze çorbası yedi. Yemekle tanıştığı o ilk günden beri yoğurda olan düşkünlüğü artarak devam ediyor. Öyle ki pek beğenmediği ve hatta ender olarak ta olsa reddettiği yiyecekleri yoğurtla verdiğim takdirde hiç itiraz etmeden yiyor. Brüksel’deyken bu düşkünlük, kaşık kullanma sevdasıyla birleşip “ben yiiceem!” şeklinde tezahür edince bana da bu görüntüleri kaydetmek kaldı.

8 yorum:

  1. Ama ben resmen bittim o yoğurt yiyişe... Çok tatlı ya, bayıldım, bayıldım:)

    YanıtlaSil
  2. Bizde de var bir yoğurt sever..Günde üç kase falan versem hayır demeyecek..Tabağın dibini görünce ağlıyor o derece:))
    Çiğdemcim resimlerimi ayarlayıp-bu ara bilgisayarım göçtü de zor kurtarabildim resimleri,hala düzenlenecek bekliyorlar- bikaç oyun ekleyeceğim siteye..Sana mı göndereyim yazarlık davetiyesi mi atarsın?

    YanıtlaSil
  3. harika :))) bi de o kaşığı sadece batırıyo ya.çok tatlı yaaa.öldüm gülmekten seyrederken.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Nilsu'nun annesi, Mummy ve Toprak Büyürken,
    Valla ben de çok gülüyorum ağzının kenarından yoğurtlar akarken, büyük bir ciddiyetle yiyişine. Şimdilerde bir de çatal kullanma sevdamız başladı, her yemek vakti ortalık evlere şenlik.
    Mummy, e-postana bir davetiye gönderdim. Kendin istediğin zaman giriş yapabilirsin. Blogunda okudum, geçmiş olsun. Umarım zayiat fazla değildir.
    Bebişlerinizi kucaklıyorum.
    Hepinize sevgiler,
    ç.

    YanıtlaSil
  5. Selin'cim supersin :=) bayıldım...

    YanıtlaSil
  6. güldürdü beni çok şeker. almasa da işini beceriyor be annesi.
    bu arada bana da yazarlık davetiyesi yollar mısın çiğdemcim

    YanıtlaSil
  7. Sermincim,
    Biraz önce gönderdim davetiyeyi. Bilhassa hem özenli bir anne hem de kitap yazan bir çocuk gelişim uzmanı olarak katkıların çok kıymetli. Hepimiz bir ucundan tutarsak faydalı bir blog olacak gibi geliyor bana.
    ç.

    YanıtlaSil
  8. Allah yavrunuzu bağışlasın, fakat fazla yoğurt vermeyin derim :) yoğurttaki kalsiyum demir emilimini vücutta azaltır.Bu yaşta verilen yoğurdun fazla olması,İleride kansızlık (anemi) sorunuyla sizi karşı karşıya bırakabilir.Dikkatinizi çekmek istedim.. :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails