13 Ocak 2009 Salı

Meraklı Miniğin Hikayeleri 2


Mutfaktaki ayna mı?
Meraklı Minik emeklemeye başlamış. Önce yavaş yavaş ama sonraları hızlı hızlı evin içinde her yere ulaşıyormuş. Annesi nereye giderse Meraklı Minik’te oraya gidiyormuş. Bir sabah annesi ona kahvaltı hazırlamak için yine mutfağa gitmiş. Meraklı Minik’te ardından hemen mutfağa girmiş ve bu sefer annesinin bacaklarına tutunup kalkmayı denemek yerine hemen fırının önüne gelmiş. Fırının cam kapağı ayna gibiymiş. Bir kaç kez ayna sanıp kapağa vurmaya çalışmış. Annesi hemen farkedip ona yapmamasını söylemiş. Sonra onu kucaklayıp mutfağın diğer tarafına götürmüş. Sabah sabah annesinin kucağı Meraklı Miniğe sıcacık gelmiş ve inmek istememiş. Ama fırının kapağına bakmadan da duramamış. Kahvaltıdan sonra gün boyunca fırına doğru emeklemiş ve tam önüne geldiğinde hep annesini yanında bulmuş. Akşam annesi yemek hazırlarken yine fırının kapağına ellemek istemiş ama kapak biraz sıcakmış. Annesi yemeği fırına koyunca hemen oradan uzaklaşmış. En sonunda Meraklı Minik fırına yaklaşmaması gerektiğini anlamış.

2 yorum:

  1. tahminimden çabuk öğreniyor. ne güzel ne mutlu :)
    bizimki de çamaşır makinesini keşfetti. benim çamaşır makinem mutfakta. yine peşimden geldi bir gün çalışıyordu makine. oturdu onu izledi uzun uzun. durduğunda konuşmaya başlıyodu. bende yemek hazırladım rahat rahat :) geçende seyretmeyi bırakmış tutunup ayağa kalkmış düğmelerine basmaya yanan ışıkları ellemeye çalışıyodu. işte bu olmadı Toprak dedim. :))) daha çooook işimiz var. herşeyi tek tek öğreticez.

    YanıtlaSil
  2. oo olmadı küçük hanım.. biz emeklemiyoruz, bu yüzden böyle aktivitelerimiz yok. ama en çok çamaşır makinesini seviyoruz, vuuuu diye ses çıkarırken bakıyoruz öyleee..
    öptük sizi..
    sevgiler
    gorki

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails